Чотирьох поліцейських із Дніпра підозрюють у катуванні людини

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, повідомили про підозру чотирьом поліцейським Індустріального відділення поліції Дніпропетровської області за катування людини.

Про цей йдеться в повідомленні прес-служби ДБР.

Картинки по запросу підозрюють у катуванні

За даними слідства, група з чотирьох поліцейських у листопаді 2018 року після затримання мешканця Дніпра 1992 року народження, застосовуючи силу, змушували останнього зізнатися в крадіжці. Згідно з висновками експертних досліджень у потерпілого виявлено численні тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Якби чоловік зізнався у скоєному, йому було б повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 185 Кримінального Кодексу України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому). Таке обвинувачення карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Поліцейським оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 127, ч. 2.ст. 28 та ч. 1.ст. 365 Кримінального Кодексу України (катування за попередньою змовою групою осіб і перевищення влади або службових повноважень). Також слідчі ДБР направили клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення їх від займаної посади.

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

УК

You may also like...