ДБР викрило масштабні оборудки з лісом у Сумській області

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ повідомили про підозру семи керівникам агролісгоспів Сумщини та колишньому заступнику генерального директора обласного комунального підприємства «Сумиоблагроліс».

Встановлено, що керівники агролісгоспів, порушуючи спеціальну постанову Кабінету Міністрів України, почали продавати ліс не через законні товарні біржі, а напряму через укладення договорів із певними підприємцями за цінами, нижче ринкових.

При цьому на продаж йшли в основному цінні породи дерев: дуб, сосна, вільха та інші.

За попередньою інформацією, від такої торгівлі лісом держава недоотримала майже 11 млн гривень.

Під час обшуків вдома та робочих кабінетах фігурантів виявлено готівку у різній валюті еквівалентом майже 3,5 млн гривень. Перевіряється інформація, що ці кошти були отримані в якості «відкатів» за торгівлю деревами.

Таким чином сім керівників агролісгоспів підозрюються в умисному, з метою одержання неправомірної вигоди для іншої фізичної або юридичної особи використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Екскерівник обласного комунального підприємства «Сумиоблагроліс» через те, що не проконтролював дії підлеглих, підозрюється у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкції статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Вирішується обрання запобіжних заходів, а також питання щодо повного відшкодування завданих збитків.

Процесуальне керівництво здійснює Сумська обласна прокуратура.

ДБР

 

You may also like...