Директор комунального підприємства привласнив майже мільйон бюджетних коштів

Слідчі слідчого управління ГУНП у Вінницькій області оголосили про підозру 34-річному жителю Вінницького району, який вступивши в змову з підприємцем, привласнив майже мільйон гривень, виділених на закупівлю автозапчастин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор комунального підприємства, реалізовуючи злочинний умисел, вступив у змову  з київським підприємцем та уклав з останнім близько 130 фіктивних договорів на закупівлю автозапчастин за рахунок бюджетних коштів. На виконання умов договорів підприємство перерахувало  виконавцю майже мільйон  гривень. Запчастини, які були зазначенні у фіктивних договорах, комунальна установа  не отримала, а коштами, виділеними на їх  закупівлю, правопорушники розпорядились на власний розсуд.

За висновками експертів,  зловживаючи службовим становищем, вони заподіяли своїми діями збитків обласному бюджету майже на мільйон  гривень.

Директору комунального підприємства слідчі оголосили про підозру за ч.3, ч.5 ст. 191 ККУ (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, а також заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 209 ККУ (набуття майна, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, вчинення дій, спрямованих на приховування, маскування походження такого майна або володіння ним, якщо ці діяння вчинені особою, яка знала, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом, вчинені за попередньою змовою осіб). Такий злочин карається позбавленням волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Вінницької області

You may also like...