Директор митно-брокерського підприємства вимагав гроші з комерсантів в «інтересах» посадовців митниці

На Дніпропетровщині співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБУ під процесуальним керівництвом військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону затримали директора митно-брокерського підприємства, який вимагав гроші з комерсантів в «інтересах» посадовців місцевої митниці.

Оперативники спецслужби встановили, що співробітники митниці організували протиправний механізм вимагання грошей з імпортерів продуктів харчування. Через директора митно-брокерської структури вони «запросили» з комерсанта 4,2 тисячі доларів за нездійснення штучних перешкод у розмитненні товару.

На изображении может находиться: один или несколько человек и в помещении

Правоохоронці затримали посередника, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, під час отримання на митному посту частини неправомірної вигоди у розмірі понад тисячу американських доларів. Тривають обшуки у службових кабінетах митниці та за місцем проживання фігурантів справи.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Заходи з документування протиправної діяльності проводились за сприянням ГУ ВБ ДФС України.

Служба безпеки України

You may also like...