Директора лісгоспу судитимуть за службове підроблення та розтрату майна на 230 000 грн.

До суду скеровано обвинувальний акт відносно директора одного із державних підприємств лісового та мисливського господарства Вінницької області.

Посадовець обвинувачується у службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки та розтраті майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах (ч. 2 ст. 366 та ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Скеровано до суду

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Слідством встановлено, що у липні 2016 року обвинувачений підробив службові документи та всупереч механізму з продажу необробленої деревини незаконно продав її суб’єкту господарювання. Вартість продукції та, відповідно, завдані для державного підприємства збитки склали понад 230 тис грн.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Вінницької області. Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

ДБР

You may also like...