Двох колишніх столичних поліцейських викрито у привласненні державних коштів

Зловмисникам інкримінується привласнення державних коштів шляхом зловживання службовим становищем. За матеріалами внутрішньої безпеки Нацполіції слідчі ДБР відкрили кримінальне провадження. За незаконні махінації зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі.

Працівники Департаменту внутрішньої безпеки встановили причетність двох колишніх столичних поліцейських до протиправних дій.

Начальник одного із секторів ГУНП у місті Києві, перебуваючи у змові зі своїм підлеглим, вчинив незаконну оборудку. Без фактичної присутності старшого інспектора на службі його керівник безпідставно нараховував підлеглому заробітну плату та встановлював преміювання. Завдяки таким махінаціям змовникам вдалось привласнити майже 400 тисяч гривень.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Розслідування відбувається під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури.

Наразі колишнім поліцейським, які вирішили «нажитися» за рахунок держави, вже оголошено про підозру за ч.4 ст.191 ККУ. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8-ми років.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...