Двох поліцейських на Луганщині затримано під час одержання хабара від перевізників

За процесуального керівництва прокуратури Луганської області слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Краматорську, за оперативного супроводу Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях 7 квітня 2020 року затримали двох інспекторів сектору реагування управління патрульної поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 14 тис грн (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, поліцейські чинили тиск на бізнес та перешкоджали здійсненню підприємницької діяльності автоперевізниками. За можливість займатися вантажними та пасажирськими перевезеннями на автошляхах Луганської та Донецької областей вони щомісячно вимагали неправомірну вигоду по 1 тис грн з кожного транспортного засобу.

Крім того, за «допомогу» у вирішенні проблемних питань із державними органами додатково вимагалась така ж сума – 1 тис грн. Під час документування двох фактів одержання неправомірної вигоди патрульні отримали від одного з фізичних осіб-підприємців близько 20 тис грн.

Наразі тривають обшуки за місцями роботи та проживання затриманих. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру. Також проводяться слідчі дії, спрямовані на викриття інших причетних до вчинення злочину осіб з числа керівництва Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...