Двох співробітників ДФС підозрюють у завданні державі збитків на ₴38 мільйонів

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Полтава, повідомили про підозру двом службовим особам Головного управління ДФС у Дніпропетровській області у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, начальник однієї із податкових інспекцій та державний ревізор-інспектор обласної фіскальної служби під час перевірки підприємства виявили значні порушення податкового законодавства.

Втім, в акті перевірки їх не зафіксували. Через такі дії з державного бюджету України цьому підприємству незаконно перерахували ПДВ у розмірі понад 38 мільйонів гривень.

Напередодні слідчі ДБР під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України та прокуратури Дніпропетровської області за оперативним супроводом працівників Управління захисту економіки в Дніпропетровській провели санкціоновані обшуки у  податковій інспекції, в комерційних підприємствах та за місцем проживання посадовців ДФС.

За результатами обшуків, вилучено печатки, комп’ютерна техніка та документи фінансової звітності підприємств з ознаками фіктивності.

Досудове розслідування триває. У разі доведення вини, посадовцям ДФС загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Державне бюро розслідувань

You may also like...