Двоє «смотрящих» в тюрмі на Прикарпатті бикували за «злодійськими традиціями»

Серед двох підозрюваних – уродженець Грузії та мешканець Волині. Вони встановили свій авторитет серед утриманців установи та примушували їх порушувати правила перебування, надаючи перевагу «злодійським традиціям».

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області встановили, що «смотрящі» вимагали кошти від арештантів, примушуючи поповнювати так званий «общак». Крім того, вони організовували постачання заборонених предметів на територію СІЗО, зокрема наркотичних засобів та психотропів.

Також поліцейські задокументували факт вимагання фігурантами 3 000 доларів США для «общака». При цьому вони залякували ув’язненого та його родичів, погрожуючи застосувати силу у випадку відмови платити.

Сьогодні, 2 червня, за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури обом зловмисникам повідомили про підозри. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 255-1 (встановлення та поширення злочинного впливу в установі відбування покарань) Кримінального кодексу України.

Одного зі «смотрящих» також підозрюють у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 2 ст. 307 КК України).

Крім того, за участю полку поліції особливого призначення та за сприяння працівників СІЗО наразі проводяться обшуки у камерах, де утримуються «смотрящі».

Досудове розслідування триває.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України 

You may also like...