Голові Окружного адмінсуду Києва Вовку оголосили підозру, – ЗМІ

Також підозри отримали ще шестеро суддів і голова Державної судової адміністрації.

За інформацією головного редактора “Цензор нет” Юрія Бутусова, Національне антикорупційне бюро оголосило підозру голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку.

Голові Окружного адмінсуду Києва Вовку оголосили підозру, - ЗМІ (оновлено)

Павло Вовк. Фото: sud.ua

Також підозри оголошені заступнику голови суду Євгену Аблову, ще п’ятьом суддям та керівнику Державної судової адміністрації Зиновію Холоднюку. Про це Бутусов повідомив у Facebook.

“Їм інкримінують створення злочинної організації та захоплення влади. Підозри ґрунтуються на вивченні записів розмов у кабінеті Вовка, частина з яких була опублікована в 2019 році. Там на записах Вовк обговорює як він збирається тиснути за допомогою судових рішень на різні органи влади, щоб отримувати потрібні собі рішення”, – повідомив Бутусов.

На сайті ОАСК зазначається, що 17 липня у суді пройшли обшуки по “справах Майдану”.

“Укотре слідчі дії проводяться з порушенням територіальної підсудності справи – на підставі ухвали суду (цього разу – Ленінського районного суду м. Кіровограда). Починаючи з 2015 року це не перша спроба дискредитації Окружного адміністративного суду міста Києва в такий спосіб”, – заявили в суді.

У НАБУ підтвердили, що детективи здійснюють санкціоновані обшуки в приміщеннях Окружного адміністративного суду міста Києва та Державної судової адміністрації для вилучення предметів, речей та документів, що можуть мати значення для кримінального провадження

Нагадаємо, що глава Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк, суддя Окружного адмінсуду Києва Ігор Погрібніченко і суддя Суворовського районного суду Одеси Іван Шепітко були підозрюваними у справі про втручання в діяльність державних органів. За версією слідства, глава суду зі своїми колегами саботували кваліфікаційне оцінювання шляхом призначення лояльних членів ВККСУ, залякування інших і іншими методами. НАБУ опублікувало частину записів розмов з кабінету Павла Вовка.

У листопаді це провадження будо закрите. В січні 2020 Вовк знову очолив ОАСК.

Сам суддя заявляв раніше, що провадження щодо нього нібито є помстою голови НАБУ Артема Ситника “за рішення ОАСК, яке встановило його протиправне втручання у вибори президента США”. // LB.ua

You may also like...