Керівника ІТ-компанії судитимуть за несплату 7 млн. гривень податків

Прокуратурою міста Києва направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника одного з найбільших українських провайдерів інтернету та телекомунікаційних послуг, викритого в умисному ухиленні від сплати податків та службовому підробленні (ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, керівник ІТ-компанії протягом 2016-2018 років вносив до фінансово-господарських документів неправдиві відомості про неіснуючі взаємовідносини із підприємствами, які мають ознаки фіктивності. Така схема дозволила підприємству ухилитися від сплати податків на суму майже 7 млн грн.

На изображении может находиться: один или несколько человек

З метою забезпечення відшкодування збитків, завданих інтересам держави, на майно підозрюваного накладено арешт. Крім того, прокурором заявлено цивільний позов до вказаної особи на зазначену суму.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими ДФС міста Києва.

Найближчим часом відбудеться підготовче судове засідання, підтримання публічного обвинувачення здійснюватимуть прокурори столичної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...