Кіберполіція викрила жінку, яка під приводом продажу одягу ошукала десятки громадян

На відомому торгівельному майданчику фігурантка створила та адмініструвала сайт з продажу жіночого одягу.  При купівлі товару вимагала передплату, після – блокувала номери телефонів покупців.

Співробітники кіберполіції в Одеській області спільно із районним слідчим відділом, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, викрили 28-річну місцеву мешканку  у заволодінні шахрайським шляхом грошима громадян.

Кіберполіція встановила, що жінка створила та адмініструвала інтернет-магазини на відомому торгівельному майданчику та нібито продавала жіночий одяг.

Для маскування своєї шахрайської діяльності створювала інформацію на сайті з позитивними відгуками, чим саме запевняла громадян здійснювати передплату у повному обсязі.

Отримавши оплату, жінка у більшості випадків блокувала номери телефонів покупців, або не відповідала на дзвінки та повідомлення. Деякі покупці замовлення все ж таки отримали, але такі, які не відповідали розміщеним на сайті світлинам та опису.

За попередніми даними  підозрювана ошукала понад 50 жінок.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання фігурантки. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, мобільний телефон, банківські картки та “чорнові” записи.

Наразі жінці вже оголошено про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Матеріали справи скеровано до суду.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

You may also like...