Колишнього суддю районного суду Одеси підозрюють у винесенні завідомо неправосудного рішення

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру колишньому судді одного з районних судів Одеси у постановленні завідомо неправосудної постанови (ч. 1 ст. 375 КК України).

За даними слідства, суддя задовольнив клопотання захисника підозрюваного у шахрайстві про зміну йому запобіжного заходу з тримання під вартою на підписку про невиїзд. У той же день на підставі постанови підсудний був звільнений з-під варти.

Рішення було винесене без проведення судового засідання за участю секретаря, прокурора, захисника та підсудного, хоча у документі зазначена участь останніх. Постанову суддя підписав, проставив відбитки гербової печатки районного суду і без підпису секретаря судового засідання, без проведення постанови через електронну систему документообігу і фіксації штрих-коду на сторінках рішення, особисто передав захиснику підозрюваного.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР у Миколаєві за оперативного супроводу співробітників СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Одеської області

 

You may also like...