Колишньому директору товариства повідомлено про підозру у заволодінні бюджетними коштами

Києво-Святошинська місцева прокуратура повідомила про підозру колишньому директору одного із товариств у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 КК України (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

У ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що 19 червня 2017 року між Музичанською сільською радою Києво-Святошинського району та товариством було укладено договір підряду про капітальний ремонт  будинку культури  за бюджетні кошти вартістю понад 1, 8 мільйона гривень.

У подальшому, директор товариства, використовуючи своє службове становище, з метою заволодіння бюджетними коштами, склав акти приймання виконанихбудівельних робіт та довідки про їх вартість, до яких вніс завідомо неправдиві відомості із завищеними обсягами фактично виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів. Після цього, сільська рада перерахувала на користь товариства грошові кошти за виконані роботи.

Втім, згідно з висновками судової будівельно-технічної експертизи, вартість невиконаних робіт на об’єкті  становить понад 100 тис грн, якими підозрюваний протиправно заволодів.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...