Крадія старовинних ікон викрили поліцейські Сумщини

Зловмисник  вкрав ікони з будинку мешканців Тростянця та встиг їх продати у Харкові. Правоохоронці розшукали його та вже повідомили про підозру, а цінні речі повернули власниці.

За даними слідства, 39-річний чоловік, маючи корисливий умисел, проник до одного із домоволодінь у місті Тростянець. Знаючись на старовинних речах, зловмисник поцупив саме те, що становить цінність: ікону «Святого Миколая Чудотворця в житії» та «Храмову ікону Казанської Богородиці».

Підозрюваний поїхав у  Харків, де збув крадене в магазин антикваріату, за що отримав чималу суму, адже заявлена матеріальна цінність ікон складає близько 3000 доларів США.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів та першочергових слідчих дій, правоохоронці виявили оголошення з продажу схожих ікон на одному із сайтів, що в подальшому дало змогу вийти на слід зловмисника.

Викрадені ікони поліцейські вилучили та повернули потерпілій.

Наразі слідчі поліції за процесуального керівництва прокуратури вже повідомили крадію про підозру у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно, поєднана із проникненням до житла, в умовах воєнного стану). Відносно чоловіка обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...