Киянина судитимуть за пограбування чоловіка у Подільському районі столиці

Зловмисник на вулиці познайомився із потерпілим та запропонував йому разом влаштувати застілля. Коли вони зайшли у темний провулок – фігурант вдарив нового знайомого та відібрав його мобільний телефон. За скоєне йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, подія відбулась у лютому цього року. Як встановили поліцейські, на вулиці до 46-річного містянина підійшов перехожий із пропозицією познайомитись та влаштувати застілля. Заявник погодився та пішов разом із новим товаришем у напрямку дому.

Коли чоловіки зайшли у темний, безлюдний провулок, порушник вдарив потерпілого по голові, а коли той впав – відібрав мобільний телефон й втік. Оперативники протягом доби розшукали нападника та затримали його. Ним виявився наркозалежний 34-річний мешканець Києва.

Чоловік притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини та наразі є фігурантом декількох кримінальних проваджень розпочатих за фактом крадіжок.

Слідчі за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж, поєднаний із насильством та вчинений в умовах воєнного стану. Наразі обвинувальний акт скеровано до суду. Чоловіку загрожує до десяти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...