На Буковині правоохоронці затримали іноземця, який перебував у міжнародному розшуку

Протягом чотирьох місяців поліцейські задокументували три факти вчинення іноземцем шахрайств на території Чернівецької області.  Зловмисник входив у довіру до буковинців та під приводом купівлі чи ремонту автомобілів незаконно заволодівав їхніми транспортними засобами та грошима. Загальна сума грошових коштів отриманих шахрайським шляхом становить 600 тисяч гривень.

29-річний зловмисник обманом заволодів грошима та автомобілями на території Республіки Молдова, так і на території Чернівецької області. За вчинення даного злочину правоохоронні органи Молдови відкрили кримінальну справу за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу. Правоохоронці сусідньої держави розшукували чоловіка з 2019 року. У лютому цього року фігуранта оголосили у міжнародний розшук для затримання та екстрадиції на батьківщину.

Вчинивши низку злочинів на Буковині, слідчі Шевченківського відділення поліції за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області відкрили три кримінальні провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

У результаті проведених оперативно-розшукових дій правоохоронці встановили, що ці злочини скоїв 29-річний громадянин Республіки Молдова.

Відтак – оперативники Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області встановили місцезнаходження зловмисника та затримали його у Закарпатській області в порядку статті 582 (Особливості затримання особи, яка вчинила кримінальне правопорушення за межами України) Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі чоловіка затримано в порядку статті 582 (Особливості затримання особи, яка вчинила кримінальне правопорушення за межами України) Кримінального процесуального кодексу України.

Шевченківський районний суд міста Чернівців розглянув клопотання прокурора щодо тимчасового арешту затриманого в порядку статті 583 (Тимчасовий арешт) Кримінального процесуального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

You may also like...