На Буковині викрито осіб, які можуть бути причетні до протиправного переміщення лісопродукції за кордон

Прокуратурою Чернівецької області спільно зі слідчими поліції та співробітниками УСБУ в Чернівецькій області викрито факт незаконної легалізації лісоматеріалів для подальшого їх експорту за кордон.

За даними слідства, четверо мешканців Чернівецької області закуповували у сусідніх областях товарно-транспортні накладні на лісодеревину, яку насправді не купували. Надалі вказані накладні ймовірно використовувались для отримання сертифікатів про походження деревини з метою подальшої її реалізації (у вигляді пиломатеріалів) за кордон.

Досудове розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 та ч. 1,4 ст. 358 КК України, триває. Наразі одній особі повідомлено про підозру за ч. 1,4 ст. 358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Вирішується питання щодо пред’явлення повідомлень про підозру іншим учасникам вказаного кримінального провадження.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

You may also like...