На Дніпропетровщині правоохоронці викрили підпільну тютюнову компанію

Прокуратурою Дніпропетровської області спільно зі співробітниками Управління захисту економіки Національної поліції в області викрито тютюнову компанію, яка займалась незаконним виготовленням продукції з підробленими марками акцизного податку та контрабандою.

Встановлено, що посадові особи тютюнової компанії виготовляли та збували контрафактну тютюнову продукцію з підробленими марками акцизного податку європейського зразка. Сировина для виготовлення цигарок незаконно імпортувалась як з країн Європейського Союзу, так і країн Азії.

Під час проведення санкціонованих обшуків у підпільних цехах, один з яких знаходиться на території колишнього заводу у місті Жовті Води, та складських приміщеннях правоохоронними органами виявлено та вилучено чотири виробничі лінії для виготовлення фальсифікованих тютюнових виробів. Також близько 144000 марок акцизного податку з ознаками підроблення, апарат для облаштування марок акцизу, близько 5 000 000 пачок тютюнових виробів з марками акцизного податку з ознаками підробки та сировину для виробництва тютюнових виробів.

Потужність виробництва дозволяла виготовляти до 3 мільйонів пачок тютюнових виробів щотижня.

За попередніми даними організатори незаконної діяльності отримували до 3 мільйонів доларів США прибутку щомісяця.

Наразі внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом виготовлення, збуту марок акцизного податку в особливо великому розмірі, вчинене організованою групою, та зловживання службовим становищем (ч.3 ст.199 та ч.2 ст.364 КК України).

Досудове розслідування триває. Встановлюються причетні до злочину особи.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...