На Дніпропетровщині припинено діяльність групи осіб, які підозрюються у спричиненні державі збитків майже на ₴1 млн.

За процесуального керівництва прокуратури Дніпропетровської області повідомлено про підозру ймовірному організатору і п’ятьом учасникам групи, які можуть бути причетні до спричинення збитків державним компаніям, що видобувають скраплений газ, на суму майже 1 млн грн. Їм інкримінують вчинення злочину за ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, службове підроблення). Наразі двом членам групи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, іншим – домашній арешт.

За даними слідства, засновник одного із ТОВ і п’ять працівників цього підприємства у 2019 році здійснили продаж скрапленого газу, використавши підроблені офіційні документи.

Так, вони надали до Дніпропетровської, Запорізької та Миколаївської облдержадміністрацій сфальшовані довідки про напрямок реалізації газу та списки осіб, які його потребують. Після цього вони продавали скраплений газ, передбачений для потреб населення цих областей, суб’єктам господарювання на комерційні автогазозаправні станції. Внаслідок таких дій державним компаніям, які здійснюють видобуток скрапленого газу, спричинено збитки на суму майже 1 млн грн.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

You may also like...