На хабарництві викрили посадовця поліції Дніпропетровщини (фото)

За повернення вилученого авто та техніки начальник одного з відділень поліції м. Кам’янське вимагав п’ять тисяч гривень «винагороди», а також хотів систематично отримувати гроші за невтручання у діяльність підприємця.

До Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ звернувся чоловік та повідомив про неправомірні дії начальника одного з відділень Кам’янського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області. Встановлено, що полковник поліції вимагав п’ять тисяч гривень хабара за повернення екскаватора та мікроавтобуса. Спецтехніку вилучили в рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 239 (Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України (ККУ).

Також посадовець поліції вимагав щомісячну «винагороду» – половину від прибутку чоловіка – за не перешкоджання у його діяльності зі збору металовмісних відходів.

За матеріалами ДВБ НПУ слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтава, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Працівники Дніпропетровського управління ДВБ НПУ, теруправління ДБР, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, задокументували факт отримання частини неправомірної вигоди начальником відділення поліції.

Фігуранту оголошено про підозру за ч.3 ст.368 ККУ. За корупційні оборудки затриманому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...