На Харківщині начальник комунального підприємства підозрюється у розтраті майна

Повідомлено про підозру начальнику філії комунального підприємства, який розтрачував чуже майно, зловживаючи службовим становищем (ч. 2, ч. 3 ст. 191 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Катерини Шевцової, встановлено, що начальник філії одного з комунальних підприємств незаконно продавав асфальтобетонну суміш, отриману для ремонту доріг м. Харкова, стороннім особам. Сума матеріальної шкоди, завданої підприємству, складає майже 116 тис. грн.

Чоловіку повідомлено про підозру за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2, ч. 3 ст. 191 КК України).

Якщо вину службовця буде доведено, йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...