На Херсонщині викрито підпільний завод, на якому незаконно виготовляли пальне

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури викрито незаконну діяльність групи осіб, яка організувала масове підпільне виробництво фальсифікованих паливно-мастильних матеріалів з метою збуту (ч. 2 ст. 204 КК України).

За даними слідства, підпільний завод із виготовлення пального вони облаштували на території нафтобази у м. Херсоні, а готову продукцію сумнівної якості реалізовували фермерським господарствам та АЗС в області.

Під час санкціонованих обшуків мереж автозаправок правоохоронці виявили та вилучили понад 120 тис л паливно-мастильних матеріалів орієнтованою вартістю близько 3 млн грн, у тому числі компоненти для їх незаконного виготовлення – керосин, газолін тощо, а також транспортний засіб, який використовувався для перевезення та збуту незаконно виготовленого пального, обладнання для реалізації і його зберігання.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводились прокуратурою спільно з Головним управлінням Державної фіскальної служби у Херсонські області, АР Крим та м. Севастополі, оперативний супровід – відділом контррозвідувального захисту економіки Управління СБУ в області.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та притягнення учасників незаконної діяльності до відповідальності.

Досудове розслідування триває.

За матеріалами Херсонської обласної прокуратури

You may also like...