На Херсонщині повідомили про підозру в колабораціонизмі ще одному «декану» університету

Під час тимчасової окупації Херсона фігурант підтримав здійснення навчального процесу за стандартами рф. Нині зловмиснику заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину проти основ національної безпеки України. Підозрюваному загрожує 3 роки позбавлення волі.

Як повідомив заступник начальника слідчого управління поліції Херсонщини Чермен Тускаєв, про причетність фігуранта до колабораційної діяльності дізналися оперативники управління стратегічних розслідувань та обласного управління СБУ. Під час проведення подальших слідчо-розшукових заходів вдалося зібрати достатньо доказів протиправної діяльності 39-річного херсонця.

Як встановило слідство, фігурант у другій половині літа 2022 року добровільно зайняв посаду так званого «декана факультету інформаційних технологій та дизайну» у псевдоуніверситеті, створеному на базі захопленого окупантами Херсонського національного технічного університету.

Після призначення псевдодекан, використовуючи отримані повноваження, вчинив дії, спрямовані на впровадження стандартів освіти держави-агресора в навчальному закладі. Зокрема, фігурант забезпечував здійснення освітнього процесу на «факультеті інформаційних технологій та дизайну» російською мовою, а також особисто «викладав» навчальні дисципліни на «очолюваному» ним «факультеті». Також зловмисник під час свого «керування» видавав розпорядчі документи, якими затверджувались старости та куратори академічних груп, забезпечував управління та керівництво організацією навчальної, виховної та культурно-масової роботи факультету та кафедрами, які входили в його структуру.

Дії псевдодекана слідчі кваліфікували за ознаками ч. 3 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Нині за погодженням із обласною прокуратурою фігуранту заочно повідомлено про підозру. За вчинення злочину проти основ національної безпеки України підозрюваному загрожує 3 роки ув’язнення.

Поліція Херсонської області

You may also like...