На Хмельниччині браконьєр намагався підкупити слідчого поліції

50 тисяч гривень відкупних запропонував слідчому Славутського відділу поліції мешканець Хмельницького за непритягнення до кримінальної відповідальності. Оперативники ДВБ НПУ разом із працівниками СУ ГУНП Хмельниччини, за процесуального керівництва прокуратури області затримали хабародавця «на гарячому».

Хмельницьким управлінням Департаменту внутрішньої безпеки НПУ було отримано інформацію про наміри одного з мешканців міста Хмельницький надати неправомірну вигоду працівнику поліції міста Славута. За допомогою хабара зловмисник збирався домовитися з правоохоронцем про можливість уникнення кримінальної відповідальності.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди сидят и в помещении

32-річний чоловік – приватний підприємець – став фігурантом кримінального провадження, розпочатого слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за фактом незаконного полювання – ст.248 КК України. Одним із трофеїв браконьєра став лось – тварина, яку занесена до Червоної книги.

За вирішення питання без «суду і слідства» хмельничанин пообіцяв слідчому поліції 50 тисяч гривень «відкупних». Старший лейтенант поліції про таку пропозицію рапортував своєму керівництву та працівникам внутрішньої безпеки НПУ.

Хабара – майже 20 тисяч гривень та 2.3 тисяч доларів – зловмисник приніс до службового кабінету поліцейського та поклав на стіл між документами. На спробі підкупити службову особу чоловіка затримали.

Наразі слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури готується оголошення йому про підозру за ч.3 ст.369 КК України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...