На Кіровоградщині затримано учасників організованого угруповання, які тероризували громадян (відео)

Служба безпеки України затримала на Кіровоградщині учасників організованого угруповання, які тероризували та вимагали гроші з місцевих мешканців.

За попередніми даними слідства, зловмисники, якими керував один із «злодіїв у законі», з погрозами фізичної розправи систематично «вибивали» гроші з представників комерційних структур та заможних громадян.

Оперативники спецслужби встановили, що двоє учасників групи, зокрема, вимагали від керівника одного з фермерських господарств неіснуючий борг у розмірі 30 тисяч доларів США та примушували переоформити на них земельну ділянку площею 13 гектарів. У разі відмови, зловмисники погрожували фермеру насильством та знищенням майна.

У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБ України задокументували кілька фактів причетності фігурантів до протиправної діяльності.

Правоохоронці затримали зловмисників згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в одній з кав’ярень.

Проведено невідкладні слідчі дії, у тому числі обшуки за місцями проживання та в автомобілях фігурантів.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності. Зокрема, перевіряється причетність лідера злочинного угруповання.

Операція проводилась за оперативним супроводом Головних управлінь внутрішньої безпеки і боротьби з корупцією та оргзлочинністю СБ України спільно із детективами слідчого управління Нацполіції під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури.

СБУ

 

You may also like...