На Луганщині викрито шахрайку, яка торгувала в Інтернеті неіснуючими товарами

За процесуального керівництва Лисичанської місцевої прокуратури  розслідується кримінальне провадження стосовно мешканки м. Лисичанська за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

Незаконну схему збагачення інтернет-шахрайки викрито правоохоронцями наприкінці 2018 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка під виглядом продавця одягу з метою надання ознак правдивості своїм злочинним намірам розміщувала у соціальній мережі «Однокласники» фотознімки товарів, яких фактично не мала в наявності.

Звернувши увагу на вказаний товар, покупці дізнавалися умови його придбання та у подальшому, будучи введеними в оману та впевненими в добросовісності дій підозрюваної, перераховували  кошти на карту. Проте свого товару так і не отримували, а перераховані гроші втрачали.

На сьогодні у даному кримінальному провадженні потерпілими визнано дев’ять жителів різних регіонів України. Правоохоронцями встановлюються інші ошукані особи.

Прокурором Лисичанської місцевої прокуратури зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...