На Одещині оголошено підозру директору ПП за фактом незаконного видобування корисних копалин

Своїми протиправними діями підприємець заподіяв державі збитки на загальну суму понад 75 мільйонів гривень. Кримінальне провадження щодо фігуранта розпочате за ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України.  За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Встановлено, що 40-річний чоловік, маючи спеціальний дозвіл від державної служби геології та надр України на видобування піску та піщано-галькових порід в Яськівській сільській громаді на площі трохи понад 57 гектарів, умисно порушив його умови і почав незаконно видобувати та продавати корисні копалини за межами дозволу на суміжних земельних ділянках. Своєю протиправною діяльністю, що тривала з 2018 року, підприємець заподіяв державі збитки на загальну суму понад 75 мільйонів гривень.

Крім того, за висновками судової інженерно-екологічної експертизи, правопорушник призвів до значних негативних змін рельєфу місцевості та ґрунтового покриву. Створено загрозу водної ерозії та зсуву ґрунту, що становить небезпеку для життя та здоров’я людей, виникла необхідність у виведені земельних ділянок з сільськогосподарського обороту.

Правопорушнику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводять співробітники Слідчого управління ГУНП в Одеській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Відділ комунікації поліції Одеської області

You may also like...