На Одещині підлітки ночами викрадали скутери (фото)

Хлопці 15-ти та 16-ти років потай від дорослих тікали ночами з дому і на мопеді, що належить батькам одного з них, їздили довколишніми селами і містечками у пошуках мототранспорту, який можна було привласнити.

Підсвічуючи двори ліхтариком, юнаки видивлялися мопеди і викочували їх з обійстя. Якщо в замку запалювання був ключ, додому поверталися на ньому, в іншому випадку – брали транспортний засіб “на буксир” . Таким чином за кілька днів правопорушники викрали п’ять мопедів у Кулевчі, Миколаївці-Новоросійській та Арцизі.

Співробітники Саратського відділення поліції встановили неповнолітніх зловмисників. Викрадені транспортні засоби вилучили з двору одного з хлопців: вони були сховані в підсобному приміщенні.

«Під час розмови з поліцейськими правопорушники пояснили, що нібито не розуміли наслідків своїх дій. Та хочу наголосити: відповідно до чинного законодавства, вони кваліфікуються як незаконне заволодіння транспортними засобами за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України і караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої», – зазначив начальник Саратського відділення поліції Ігор Чебан.

Вартові еспресо

You may also like...