На Одещині СБУ блокувала мільйонні оборудки з привласнення грошей держпідприємства

Співробітники Служби безпеки України у межах протидії корупції викрили та блокували схему з розкрадання грошей державного підприємства «Морський торговельний порт «Южний».

Правоохоронці встановили, що посадовці держпідприємства вносили неправдиві дані в реєстр на перерахування соціальних виплат. Насправді гроші надходили на банківські карткові рахунки знайомих зловмисників.

Оперативники спецслужби задокументували, що протягом 2018-2019 років чиновники перерахували на користь «підставних» осіб майже два з половиною мільйони гривень.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцем роботи та мешкання фігурантів провадження правоохоронці виявили документи, що підтверджують протиправну діяльність.

За матеріалами СБУ зловмисникам повідомлено про підозри в скоєнні злочинів, передбачених ст. 367 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо відсторонення фігурантів провадження від виконання посадових обов’язків та обрання міри запобіжного заходу.

Триває досудове слідство.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року співробітники Служби безпеки України також задокументували факти розкрадання бюджетних грошей експосадовцями порту, зокрема провідним бухгалтером вказаного держпідприємства, які вже отримали обвинувальні вироки суду.

Заходи із викриття та блокування незаконної діяльності проводились спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресцентр СБ України

You may also like...