На Одещині шахрайка продавала неіснуючий мототранспорт

Зловмисниця через інтернет-мережу ошукала шістьох громадян більше ніж на сто тисяч гривень. За рішенням суду, вона має сплатити на користь держави штраф.

Поліцейські встановили, що 48-річна жителька міста Татарбунари розмістила на сайті оголошень інформацію про продаж мопеда, використовуючи світлини, завантажені з інтернет-мережі. У телефонній розмові із потенційними покупцями, які цікавилися транспортним засобом, псевдопродавчиня запевняла, що має його у наявності. Разом з тим, вона зауважувала: є чимало бажаючих придбати у неї мопед і він дістанеться співрозмовнику, якщо той перерахує їй на картку повну вартість, яка становить 12 тисяч гривень.

продавала неіснуючий мототранспорт: на одещині за доказами поліцейських засудили шахрайку

У такий спосіб зловмисниця ошукала шістьох громадян з Одещини, Волині, Хмельниччини та Черкащини. Деяких потерпілих навіть двічі: після першого перерахування їй грошей вона брехала, що платіж не був зарахований, та повідомляла про необхідність повторного переведення коштів. Загалом шахрайка заволоділа 125000 гривень і перестала виходити на звʼязок з людьми.

«На підставі зібраних під час досудового розслідування доказів слідчі територіального підрозділу поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули фігурантці обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно, що передбачено частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України», – повідомив тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Суд, розглянувши матеріали справи, які надали правоохоронці, визнав обвинувачену винною та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі чотирьох тисяч неоподаткований мінімумів доходів громадян, що становить 68000 гривень.

Поліцейські закликають громадян бути уважними під час онлайн-покупок, звертати увагу на відгуки покупців щодо магазину та продавців, при оформленні замовлення обирати післяплату та сплачувати за товар кошти, оглянувши його у відділенні перевізника.

Якщо у вас є сумнів щодо надійності інтернет-крамниці, ви можете перевірити її безпечність за посиланням https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/. А у випадку потрапляння у пастку шахраїв, не зволікайте та відразу звертайтеся до правоохоронних органів за номером «102» або до територіального підрозділу поліції за місцем мешкання.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини

You may also like...