На Прикарпатті в аваріях троє людей загинуло, двоє – травмовано

За минулі вихідні дорожньо-транспортні пригоди сталися в Івано-Франківську та Надвірнянському районі. Слідчі розпочали кримінальні провадження та з’ясовують всі обставини.

16 березня близько о 19:39 надійшло повідомлення на лінію «102» про дорожньо-транспортну пригоду в обласному центрі. Прибувши на місце пригоди, правоохоронці встановили, що керманич автомобіля “BMW X5”, 1991 р.н., мешканець Полтавської області, здійснив наїзд на жінку пішохода. Остання переходила проїзну ділянку дороги в межах нерегульованого пішохідного переходу. В результаті аварії 71-річна мешканка Івано-Франківська загинула на місці.

Поліцейські перевірили водія на стан сп’яніння. За кермом він був тверезий.

Слідчі розпочали розслідування за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Наступне повідомлення про ДТП, що відбулося в Надвірнянському районі, надійшло ввечері, 17 березня. Прибувши на місце події, поліцейські встановили, на ділянці автодороги Н-09 «Мукачево-Львів», в смт. Делятин, 30-річний водій автомобіля «ВАЗ-21074», мешканець району, рухався в напрямку Яремче. На повороті дороги водій виїхав на зустрічну смугу, де боковою частиною автомобіля зіткнувся із зустрічним автомобілем «HYUNDAI TERRACAN». Останнім керував 50-річний мешканець Надвірнянського району.

Внаслідок ДТП пасажири автомобіля ВАЗ – 2001 та 2000 р.н., мешканці Надвірнянського району від отриманих травм загинули на місці події.

Керманич даного транспортного засобу та його пасажир, 2003 р.н., житель Заріччя, доставлені до лікарні.

Досудове розслідування розпочато за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили загибель кількох осіб.

Поліція Івано-Франківщини наголошує водіям на дотриманні Правил дорожнього руху:

– необхідно бути обережним на дорогах, вибирати безпечний швидкісний режим та відмовитися від ризикованих маневрувань;

– постійно виявляйте пильність при проїзді перехресть і пішохідних переходів;

– обирайте таку швидкість руху, щоб мати змогу постійно контролювати свій транспортний засіб і вчасно реагувати на зміну дорожньої ситуації.

Сектор комунікації поліції Івано-Франківщини

You may also like...