На Рівненщині листоноша привласнила гроші пенсіонерів

Працівниця одного із поштових відділень колишнього Корецького району, зловживаючи службовим становищем, привласнювала передбачені чинним законодавством одноразові виплати пенсіонерам.

Певні категорії пенсіонерів мали отримати грошову допомогу ще понад рік тому в сумі тисяча гривень. Утім, не всі володіли інформацією про такі гарантовані державою виплати. На території обслуговування 41-річна листоноша, користуючись уразливим станом деяких осіб, просила поставити підпис у відомості і за отриману пенсію, і за одноразову виплату. Однак, суму останньої зловмисниця привласнювала собі, поліпшуючи за рахунок викраденого своє матеріальне становище.

До поліції із заявами звернулися 9 пенсіонерів.

У рамках відкритого кримінального провадження, за результатами проведених необхідних слідчих дій, зокрема призначеного комплексу експертиз, слідчі відділення №7 (м. Корець) встановили причетність 41-річної листоноші до трьох фактів привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем. Вирішується питання про повідомлення їй про підозру, а також тривають подальші процесуальні дії щодо зібрання доказової бази і доведення її вини відносно інших потерпілих осіб.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

You may also like...