На Сумщині трьом особам повідомлено про підозру за фактом заволодіння бюджетними коштами на суму ₴2,1 млн.

Шосткинською місцевою прокуратурою спільно зі слідчими слідчого відділення Кролевецького відділення поліції Глухівського відділу поліції ГУ НП в Сумській області за матеріалами УСБУ в Сумській області трьом посадовим особам підрядних організацій, які проводили капітальний ремонт дорожнього покриття, повідомлено про підозру за фактом заволодіння бюджетними коштами на суму 2,1 млн грн (ч. 4, ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України), вирішується питання щодо обрання зазначеним особам запобіжних заходів.

Слідством встановлено, що рішеннями Кролевецької міської ради протягом 2016 року на капітальний ремонт доріг у м. Кролевець було виділено 3,6 млн грн та укладено угоди про проведення зазначених робіт з чотирма підрядними організаціями.

Проте у ході проведення ремонту, укладання асфальту та бетонних плит, посадовими особами підрядних організацій умисно внесені недостовірні відомості до актів виконаних робіт, довідок про витрачені кошти на придбаний будівельний матеріал, що призвело до укладення неякісного дорожнього покриття, майже удвічі завищено площу укладених бетонних плит, що підтверджено відповідними судовими комплексними економічними та будівельно-технічними експертизами та іншими доказами в сукупності.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами прес-служби прокуратури Сумської області

You may also like...