На Тернопільщині підприємцю оголосили підозру за підробку документів та привласнення бюджетних коштів

Приватний підприємець з Монастириська вносив неправдиві дані в акти виконаних робіт та привласнив 78 тисяч гривень, виділених на ремонт навчального закладу. Неправомірні дії бізнесмена викрили співробітники поліції.

Поліцейські встановили, що упродовж 2016-2017 років фірма підприємця мала здійснити капітальний ремонт школи в райцентрі. Під час виконання будівельних робіт керівник вносив завідомо неправдиві відомості в акти виконаних робіт, на підставі яких отримав з бюджету понад 78 тисяч гривень.

В ході розслідування було проведено ряд експертиз, які довели факт підроблення документів  та незаконного привласнення підприємцем бюджетних коштів. Слідчі оголосили йому підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 та 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання – позбавлення волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

You may also like...