На Волині злочинну групу затримали за скоєння крадіжки з відділення служби доставки майже на ₴3 мільйони

На заваді злочинних дій правопорушників стали співробітники управління карного розшуку та бійці  КОРДу: чотирьох чоловіків затримали під час вчинення злочину. За замах на крадіжку та опір поліцейським їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Сьогодні близько третьої години у селищі Голоби Ковельського району зловмисники проникли через вікно до приміщення служби доставки та викрали 29 мобільних телефонів, 5 наручних годинників, 17 посилок з комп’ютерною технікою та 16 – із ювелірними виробами. Сума завданих збитків становить майже три мільйони гривень.

Двох правопорушників затримали у складському приміщенні відділення, ще двоє намагалися втекти з місця події на автомобілі, однак їх оперативно наздогнали. Під час затримання правопорушники чинили опір співробітникам поліції. У результаті двоє оперативників отримали тілесні ушкодження та звернулися за медичною допомогою.

Затримані – жителі Ковеля, Києва, Хмельницького та Вінницької області. Усі вони – раніше судимі за вчинення крадіжок, зберігання зброї та злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

Транспортний засіб, на якому пересувалися правопорушники, знаряддя вчинення злочину та викрадені речі вилучили.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 185 (Замах на крадіжку, вчинену в особливо великих розмірах або організованою групою) та ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Після оголошення затриманим про підозру у вчиненні інкримінованих злочинів буде вирішуватися питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Проводяться заходи спрямовані на встановлення причетності цих осіб до скоєння аналогічних злочинів на території Волинської та інших областей України.

Сектор комунікації поліції Волинської області

You may also like...