На Закарпатті викрито злочинну схему з привласнення держкоштів керівництвом однієї з ОТГ

Слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань, викрили на махінаціях з державними коштами голову однієї із територіальних громад Мукачівщини.

У ході досудового розслідування, поліцейські встановили, що посадовець, діючи умисно, розробив схему з привласнення коштів з бюджету.

На изображении может находиться: один или несколько человек, стол и в помещении

Йдеться про будівництво дитячих майданчиків і капітальні ремонти територій у кількох населених пунктах. До офіційних документів посадовець вніс недостовірні дані, згідно з якими обсяги та вартість робіт було завищено.

Унаслідок афери очільник сільради та його спільники змогли незаконно заволодіти майже 650 тисячами гривень державних коштів.

Наразі посадовцю та трьом його спільникам, серед яких два керівники підрядних фірм та інженер з технічного нагляду повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах, та службовому підробленні, вчинених організованою групою (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Поліція Закарпатської області

You may also like...