На Запоріжжі п’яний водій намагався підкупити поліцейського 10 тисячами гривень (фото)

Водій, якого у Запорізькій області патрульні інспектори зупинили за порушення ПДР, виявився у стані алкогольного сп’яніння. Сподіваючись залагодити питання в обхід закону, порушник дав поліцейському хабара. Наразі молодику загрожує кримінальна відповідальність.

Працівниками Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ було задокументовано факт надання неправомірної вигоди співробітникові Управління патрульної поліції області. Передувала цьому подія, яка сталася на автодорозі “Запоріжжя – Дніпро”.

Інспектори патрульної поліції, які несли службу на стаціонарному посту «Лавра», помітили автомобіль, водій якого перетнув подвійну суцільну смугу. Порушника зупинили і виявили за кермом авто 26-річного мешканця Черкас, з явними ознаками сп’яніння.

Для освідовування водієві запропонували проїхати до медичного закладу. Дорогою молодик запропонував патрульному, 29-річному молодшому лейтенанту поліції, вирішити питання «взаємовигідно»: грошова винагорода в обмін за нескладання проколу та непритягнення до відповідальності.

Не звертаючи уваги на попередження правоохоронця про те, що дача хабара – кримінальне діяння, чаркащанин, вже перебуваючи у медичній установі, поклав між своїми документами та планшетом поліцейського 300 доларів США та 2 тисячі гривень. Патрульний негайно викликав слідчо-оперативну групу та працівників внутрішньої безпеки поліції.

Гроші, надані хабародавцем, вилучені. А за фактом злочину розпочато кримінальне провадження. Крім того, згідно висновку наркологічного диспансеру, підтверджено перебування водія у стані алкогольного сп’яніння. Тож правопорушникові доведеться відповідати і за адміністративним, і за кримінальним кодексом України.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...