Наказав підлеглому розстріляти українського військовополоненого — керівнику бригади бойовиків «Призрак» інкриміновано ще один злочин

Прокуратура спільно з СБУ встановила ще один звірський злочин, вчинений російськими терористами під час окупації Харківської області.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 57-річному керівнику бригади «Призрак» на прізвисько «Шаман» у порушенні законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та віддані наказу на вбивство (ч. 2 ст. 438 КК України).

Возможно, это изображение 1 человек и текстЗа даними слідства, 28 березня минулого року підозрюваний прибув до приватного домоволодіння у селі Вільхівка Харківського району, де російськими військовими був створений «штаб» з українськими військовополоненими та цивільними особами.

У сараї окупанти помістили важкопораненого українського бійця та трьох тероборонівців.

Зайшовши до сараю, «Шаман» почав бити руками та ногами трьох представниів територіальної оборони України з метою отримання інформації щодо інших українських військовослужбовців.

Не отримавши бажаної інформації, за наказом «Шамана» військовослужбовці зс рф під загрозою застосування вогнепальної зброї вивели з сараю вказаних трьох представників територіальної оборони України, посадили до автомобіля та вивезли.

Російський військовий на прізвисько «Ангел» спитав у «Шамана», що робити з важкопораненим українським військовим, який лежав у сараї та стікав кров‘ю. Підозрюваний наказав «пустить в расход» українського військового.

«Ангел» зняв з плеча автомат та вистрелив в українського бійця, від чого той загинув на місці.

Досудове розслідування — Управління СБУ в Харківській області.

Довідково: у лютому 2023 року за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури «Шаману» вже було повідомлено про підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Харківська обласна прокуратура

You may also like...