Одеські митники спільно з СБУ виявили у вантажі майже 4 тонни прекурсорів

28 тонн клею, що прибули до Одеського порту з Туреччини на адресу одного із українських підприємств, привернули особливу увагу одеських митників як потенційно ризиковий вантаж.

За результатами попереднього аналізу документів підрозділом портового контролю Одеської митниці Держмитслужби було здійснено відбір зразків.

Нет описания фото.

Згідно висновку лабораторії виявлено, що у складі 7,5 тонн клею частка таких прекурсорів, як «толуол» та «ацетон», складає понад 50%.

Ці речовини використовуються в процесі виготовлення важких наркотиків, зокрема героїну та кокаїну.

Саме тому в Україні вони відносяться до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, затвердженого постановою КМУ від 06.05.2000 №770.

Їх переміщення через митний кордон, у разі якщо масова частка перевищує 50%, потребує відповідної ліцензії на здійснення діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Видає такі ліцензії та здійснює контроль за дотриманням ліцензійних вимог Державна служба України з контролю за наркотиками (ДСКН).

Оскільки підприємство-одержувач не надало жодних дозвільних документів, співробітниками відділу портового контролю і комунікації з правоохоронними органами Одеської митниці Держмитслужби вантаж вилучено та направлено відповідне повідомлення до правоохоронних органів.

Довідково:
Підрозділ портового контролю (ССР) функціонує в Одеській митниці з 2 березня 2018 року в рамках Програми по контролю за контейнерними перевезеннями.
Його створено за сприяння Управління ООН з наркотиків і злочинності (UNODC), Всесвітньої митної організації (WCO) і Програми з експертного контролю та безпеки кордонів (EXBS) при Посольстві США в Україні.
Учасниками Програми є 48 країн.
Основна мета: глобальний контроль за міжнародними контейнерними перевезеннями для запобігання нелегальному переміщенню наркотиків, зброї та фальсифікату.

Одеська митниця Держмитслужби

 

You may also like...