Одесит ошукав шістьох співмістян, видаючи себе за майстра з ремонту телефонів

Тепер 48-річному правопорушнику загрожує до трьох років позбавлення волі.

Викрили зловмисника співробітники відділення поліції № 2 Одеського районного управління № 1. Поліцейські встановили, що протягом місяця чоловік приходив до одного з ринків Пересипського району міста, де пропонував перехожим свої послуги з ремонту мобільних телефонів, позиціонуючи себе як майстер, втім насправді таким не являвся. Довірливі громадяни віддавали зловмиснику свої гаджети та грошові кошти в якості оплати за заміну акумулятору або сенсорного екрану. Запевняючи клієнтів, що відремонтує і поверне телефон за кілька годин, зловмисник зникав, забираючи і гроші, і телефони ошуканих громадян.

ошукав шістьох співмістян, видаючи себе за майстра з ремонту телефонів: поліцейські повідомили одеситу про підозру у шахрайстві

Своїми протиправними діями зловмисник встиг ошукати шістьох громадян, спричинивши їм збитків на загальну суму більше 24 тисяч гривень.

Не дочекавшись обіцяного та зрозумівши, що стали жертвами шахрая, потерпілі звернулися до поліції. Вжитими під час досудового розслідування заходами правоохоронці встановили та розшукали правопорушника. Чужі гроші він витратив на власні потреби, а телефони продав, але поліцейські встановили місцезнаходження гаджетів і повернули їх власникам.

«За наявності достатніх доказів, які зібрали поліцейські, слідчі під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури м. Одеси повідомили фігуранту про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві), у тому числі вчиненому повторно, що передбачено частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51 000 до 68 000 гривень, або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років», – розповів заступник начальника територіального підрозділу поліції Ярослав Клинч.

Поліцейські закликають громадян користуватися послугами лише перевірених майстерень або офіційних сервісних центрів. Сплачуйте гроші лише після отримання товару та його перевірки.

Одеське районне управління поліції № 1

You may also like...