Офіцер, який двічі тікав зі служби, отримав три роки тюрми

За публічного обвинувачення військової прокуратури Сумського гарнізону Центрального регіону України 14 травня 2019 року Сумський районний суд Сумської області визнав військовослужбовця винним у самовільному залишенні військової частини.

Старший лейтенант проходив військову службу за контрактом із березня 2017 року в одній із військових частин, яка дислокована на Сумщині.

У квітні 2018 року офіцер відбув у відпустку, з якої вчасно не з’явився на службу без поважних причин. Надалі він переховувався від правоохоронних органів та приховував свою приналежність до Збройних Сил України.

У грудні 2018 року в результаті налагодженої співпраці військової прокуратури Сумського гарнізону з Полтавським зональним відділом Військової служби правопорядку, втікача було затримано та доставлено до органу досудового розслідування. Невдовзі обвинувальний акт щодо нього був скерований до суду.

За самовільне залишення місця служби офіцер-втікач вже був засуджений у 2018 році до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік. Тож при визначенні терміну ув‘язнення суд частково приєднав не відбуту раніше частину покарання. За сукупністю вироків військовослужбовець проведе за гратами 3 роки і 1 місяць.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...