Офіцера Чернівецького прикордонного загону викрито під час отримання 1800 доларів хабара

За процесуального керівництва військової прокуратури Чернівецького гарнізону викрито начальника відділу прикордонної служби Чернівецького прикордонного загону на вимаганні та одержанні хабара. Наразі вирішується питання щодо повідомлення офіцеру про підозру в одержанні неправомірної вигоди та перевищенні військовою службовою особою влади (ч. 3 ст. 368 та ч. 4 ст. 426-1 КК України).

За даними слідства, хабар у розмірі 1 800 доларів США призначався за безперешкодне проходження підлеглим військової служби та не притягнення його до відповідальності за невжиття відповідних заходів при передачі вилученого на кордоні майна органам фіскальної служби для звернення в дохід держави.

Тривають невідкладні слідчі дії та обшук за місцем проходження військової служби підполковника. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Хмельницькому, оперативний супровід – відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Чернівецькій області та відділ внутрішньої та власної безпеки по Чернівецькому прикордонному загону Держприкордонслужби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Офіс Генпрокурора

You may also like...