Оголошено вирок двом жінкам, які під виглядом соцпрацівниць пограбували 80-річну киянку

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №2 Дарницьким районним судом міста Києва оголошено обвинувальний вирок двом жінкам, які зухвало напали на пенсіонерку та пограбували її.

У червні 2016 року зловмисниці, представившись працівниками соціальної служби, втерлися в довіру 80-річної жінки та проникли в її квартиру під приводом перевірки квитанцій по сплаті комунальних послуг. Допоки одна з них відволікала пенсіонерку, інша обшукала квартиру на предмет цінних речей та грошових коштів.

У цей час зловмисниці були викриті потерпілою, тож аби жінка не покликала на допомогу, злочинці заподіяли їй тілесних ушкоджень та заволоділи матеріальними цінностями.

Дії нападниць кваліфіковано за ст.186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілої, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у житло).

Дарницький районний суд підтримав позицію прокуратури та засудив одну із зловмисниць, яка вже була раніше судима, до 5 років позбавлення волі, а іншу, що має на утриманні чотирьох малолітніх дітей, до 3 років іспитового строку.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...