П’яним ображав 13-річну доньку: жителю Одещини повідомили про підозру у домашньому насильстві

Кривднику загрожує до двох років позбавлення волі.

Житель Андрієво-Іванівської територіальної громади неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців за вчинення домашнього насильства щодо своєї найстаршої дитини. Їх у нього п’ятеро, найменшій – рік. У стані алкогольного сп’яніння чоловік «зривався» на доньці – лаявся на неї, ображав, штовхав та погрожував фізичною розправою. Мати заступалася за дитину, але на поведінку чоловіка вплинути не могла.

Відносно домашнього тирана правоохоронці тричі складали адміністративні матеріали, передбачені частинами 1 та 2 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Суд накладав на правопорушника стягнення у вигляді штрафу, а поліцейські попереджали його про кримінальну відповідальність, якщо він не змінить свою поведінку.

Після отримання чергового звернення щодо агресивного ставлення батька до доньки, слідчі розпочали провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України.

«Зібравши достатньо доказів, ми під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у домашньому насильстві, тобто в умисному систематичному вчиненні фізичного та психологічного насильства щодо доньки, з якою винний перебуває у сімейних стосунках, що призвело до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої. Цей злочин карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років. Слідство триває», – прокоментував начальник Березівського районного відділу поліції Микола Древов.

Правоохоронці закликають громадян не терпіти домашніх кривдників. Якщо ви потерпаєте від фізичного, психологічного, сексуального чи економічного насильства в сім’ї, не замовчуйте, а одразу звертайтеся по допомогу до територіального підрозділу поліції або телефонуйте на спецлінію «102». Також цілодобову консультацію та підтримку постраждалим надають на урядовій «гарячій лінії» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номером 1547. Інформацію щодо домашнього насильства, підтримку та допомогу в цьому питанні також надасть чат-бот МВС police_helpbot.

Березівський  районний  відділ поліції Одещини

You may also like...