Підозрювану псевдоріелторку-грабіжницю триматимуть під вартою

Під процесуальним керівництвом прокуратури трьом жінкам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене за попередньою змовою групою осіб, повторно).

За інформацією керівника місцевої прокуратури Едуарда Новікова, встановлено, що 28-річна громадянка, діючи за попередньою змовою з двома своїми знайомими жінками та іншими невстановленими особами, здійснювала незаконну діяльність. Під виглядом надання послуг агентства нерухомості, не маючи до нього юридичного відношення, вказані особи винайняли два офісні приміщення у м. Харків. Зловмисниці розмістили завідомо неправдиві об’яви на сайті оголошень про надання в оренду квартир в різних районах м. Харкова, розташованих біля станцій метрополітену.

Троє вказаних жінок та інші невстановлені на даний час особи відповідали на дзвінки потенційних орендаторів від імені власників квартир та менеджерів агентства нерухомості, повідомляючи клієнтам про необхідність сплати за перший і останній місяць орендованого періоду та запрошуючи їх до офісу. Коли клієнт приходив в «агентство нерухомості» та діставав гроші, щоб внести оплату, зловмисниці виривали їх з рук жертви та покидали приміщення офісу, після чого особисто та за участі невстановлених осіб, які виступали в якості охоронців, подавлювали опір потерпілих насильством та погрозами.

Наразі задокументовано 10 фактів злочинної діяльності, за якими вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене за попередньою змовою групою осіб, повторно).

Одній з підозрюваних жінок обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави 630 тис. грн. Питання щодо обрання запобіжного заходу двом іншим встановленим фігуранткам вирішується.

Крім того, органом досудового розслідування вживаються заходи, спрямовані на встановлення причетності зазначених осіб до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень на території м. Харкова та  встановлення інших потерпілих, яким завдано майнової шкоди від вищевказаної  злочинної діяльності.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...