Підприємець відповідатиме за смерть робітника під час демонтажу даху будинку у Харкові

Прокуратурою Харківської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно харківського підприємця за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, що спричинило загибель особи).

За інформацією начальника відділу прокуратури області Станіслава Муратова, керівник підприємства, яке здійснює діяльність з будівництва житлових і нежитлових будинків, згідно з  договором повинен був виконати капітальний ремонт багатоквартирного житлового будинку на одній з вулиць міста.

Підприємець належним чином не організував проведення ремонтних робіт та допустив некваліфікованого працівника до їх виконання. Також з вказаним працівником не проведено відповідних інструктажів з безпечного виконання робіт, останнього не забезпечено  засобами індивідуального захисту.

Внаслідок порушення підприємцем  правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою у жовтні 2018 року вказаний робітник, здійснюючи демонтаж даху будинку без запобіжного поясу та страхувального канату, впав з даху та від отриманих травм загинув.

На теперішній час обвинувальний акт скеровано до суду.

Відповідно до санкції статті вказане правопорушення карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...