Підрядник незаконно «заробив» майже ₴900 тис. на ремонті гімназії

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 29-річному директору ТОВ за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах, а також службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у вересні 2022 року між Управлінням освіти адміністрації одного з районів Харківської міської ради та ТОВ-підрядником укладено договір щодо капітального ремонту будівлі гімназії за рахунок коштів місцевого бюджету.

Директор ТОВ-підрядника, зловживаючи своїм службовим становищем, вніс до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо їхніх обсягів та вартості. Так, він зазначив роботи, які взагалі не проводились, зокрема розбирання покриттів покрівлі та улаштування цементної вирівнювальної стяжки, а також завищив вартість встановлених сталевих опалювальних радіаторів.

На підставі складених підозрюваним документів на рахунок ТОВ-підрядника надлишково перераховано майже 900 тис. гривень, чим завдано збитків Харківській міській раді.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. Також встановлюється повне коло осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Досудове розслідування — СВ ХРУП №3 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...