Поліція розшукала шахрая, який ошукав 82-річну вінничанку на суму понад ₴300 тисяч

5 серпня оперативники Відділення поліції № 1 Вінницького районного управління поліції спільно з працівниками Управління карного розшуку встановили та розшукали 34–річного жителя Донецької області, який ошукав пенсіонерку. Зловмисник працював за популярною телефонною схемою «Ваша родичка потрапила в ДТП». 3100 доларів США, 4700 євро та 24000 гривень потерпіла віддала незнайомцю на лікування своєї доньки.

До поліції звернулась 82–річна жителька м. Вінниці з повідомленням про злочин. Заявниця розповіла, що на її мобільний телефон надійшов дзвінок від невідомого абонента. Чоловік представився лікарем й повідомив, що її донька потрапила в ДТП й потрібні кошти на лікування. В подальшому до неї прийшов незнайомець, якому жінка віддала гроші.

Зрозумівши, що її ошукали, жінка звернулись в поліцію.

Як розповів керівник Відділення поліції № 1 Вінницького районного управління поліції Ігор Сандул, проаналізувавши злочин, за допомогою камер відеоспостереження поліцейські встановили особу зловмисника. Ним виявився житель Донецької області. Чоловік раніше в поле зору поліції потрапляв за вчинення аналогічного злочину.

Його оперативники розшукали на території іншої області.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 ККУ (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання – до 3 років позбавлення волі.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення правопорушникові про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Поліція вкотре закликає громадян бути обачними та не довіряти подібним дзвінкам. Перевіряйте, де дійсно знаходяться ваші рідні. Якщо невідомі під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – не гайте часу, звертайтеся до поліції.

Відділ комунікації поліції Вінницької області

You may also like...