Повідомлено про підозру адвокату та його клієнту, які пропонували хабара слідчому ДФС

Департаментом організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних ДБР, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях ГПУ спільно з ГСУ Нацполіції України, за оперативного супроводження ГУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Встановлено, що слідчим відділом фінансових розслідувань Державної податкової інспекції у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві здійснюється досудове розслідування за фактом незаконного зберігання, збуту та транспортування з метою збуту підакцизних товарів, в ході розслідування якого слідчими під час обшуків виявлено та вилучено велику партію лікеро-горілчаних та тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка.

У подальшому, під час проведення слідчих дій у вказаному провадженні, власник вилученого майна разом зі своїм адвокатом з метою уникнення кримінальної відповідальності та повернення вилученого майна неодноразово пропонували слідчому 12 тис 500 доларів США.

Як результат, 13.06.2019 року хабародавцям повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція службовій особі, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...